Alkujännitystä

Neilikan ensimmäiset päivät Kissatalolla ovat menneet sopeutuessa uuteen paikkaan ja vieraisiin hajuihin. Tilanne oli Neilikasta aluksi niin jännittävä, että pentujen hoitaminen jäi vähemmälle. Pentuja koetettiinkin ruokkia kissanmaidonvastikkeella, mutta pennut olivat asiasta eri mieltä ja vaativat aitoa tavaraa. Niinpä Neilikan liikkumatilaa rajattiin siten, että pennut olivat jatkuvasti emonsa välittömässä läheisyydessä. Lisäksi Neilikan huoneeseen lisättiin Feliway-haihdutin stressiä lieventämään.

Neilikan pesue 9.11.2008

Neilikan pesue 9.11.2008

Ensishokista toivuttuaan Neilikka on alkanut hoitaa pesuettaan varsin mallikkaasti. Pentujen aika kuluukin lähinnä syödessä ja nukkuessa kasassa pulleat massut pystyssä. Pentujen silmät eivät ole vielä auenneet, ja ne liikkuvat lähinnä ryömimällä toistensa yli kohti Neilikan nisiä.

Neilikan menu illalla 8.11.2008

Neilikan menu illalla 8.11.2008

Imettävä kissaemo tarvitsee runsaasti ruokaa. Neilikan ruokavalio koostuu Hyla-kermaviilistä, kissanruoasta, naudan jauhelihasta sekä penturaksuista. Lisäksi tarjolla on tietysti myös raikasta vettä. Neilikka on saanut kermaviilin seassa suolinkaisten ja heisimatojen häätöön tarkoitetun Axilur-kuurin. Madotus uusitaan parin viikon välein vielä pari kertaa. Pennut saavat ensimmäisen madotuksensa 2-3 viikon iässä ja siitä eteenpäin kahden viikon välein 12 viikon ikään saakka.

Vaikka Neilikka hieman arasteleekin ihmisiä, on se luultavasti ollut ihmisten kanssa tekemisissä aiemminkin. Ihmisääniä tehdään Neilikalle tutuksi pitämällä huoneessa radiota auki päiväsaikaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s