Kissatalon tarinoita: Josefinan pesue

Kissatalolla on asustellut vuosien varrella jos jonkinmoista vipeltäjää – niin löytö-, pitovaikeus- kuin hoitokissojakin. Jotkut etsivät kotia pidempäänkin, toisilla tuleva koti on jo tuotaessa tiedossa. Jälkimmäiseen luokkaan kuuluvista useimmat ovat emokissoja, jotka ovat jo lunastaneet paikkansa löytäjiensä sydämissä. Näistä useimmat palaavat pentujen luovutuksen jälkeen takaisin löytäjiensä hoteisiin pentujen matkatessa uusiin koteihin. Joskus kuitenkin koko pesue palaa takaisin löytöpaikkaan. Näin juuri kävi Josefinan pesueellekin.

Josefina, jota ensin luultiin Jonakseksi, ilmestyi löytäjiensä pihapiiriin ensimmäisen kerran  keväällä 2007. Kesän kuluessa Josefina alkoi vierailla entistä useammin ja vihdoin syksyn koittaessa Josefina korotti itsensä vakituiseksi tallikissaksi. Josefinan omistajia etsittiin niin kauppojen seiniltä kuin netistäkin, mutta kukaan ei kissaa kaipaillut. Niinpä Josefinalle annettiin täyshoito ja asumus tallissa.

Talven kuluessa Josefina tottui ihmisiin paremmin ja tuli jalkoihin pyörimään ja antoi jopa silittääkin, mutta vain yhdellä kädellä. Kiinniottoyritykset päättyivät kuitenkin tarmokkaaseen ja veriseen vastarintaan, eikä loukkuun Josefina suostunut menemään lainkaan.

Loppukeväästä Josefina alkoi kerätä massaa ja pyöristyä, kunnes kesäkuun alussa Josefina näyttäytyi jälleen hoikkana ja erittäin nälkäisenä. Josefina oli tehnyt pennut laitumella olevaan rankakasaan, jossa myös hoiti näitä ensimmäiset viikot. Heinäkuun tultua Josefina toi pennut näytille ja koko pesue siirtyi talliin. Jotta pesue saataisiin kiinni, laitettiin talliin iso pehmustettu kuljetuskoppa Josefinalle imetysalustaksi. Josefina hyväksyi kuljetuskopan ja niinpä imetyshetken koittaessa koko porukka saatiin kerralla kiinni ilman suurempaa stressiä pennuille tai emolle.

Josefinan pesue saapui Kissatalolle 21.7.2008 kasvamaan ja saamaan pentuiän perushoidot. Pennut ja Josefina myös leikattiin ennen paluuta takaisin löytöpaikkaansa. Ensimmäiset päivät Josefina pesueineen vietti karanteenihuoneessa puisten saunanportaiden alla pentujen sihistessä kaikelle liikkuvalle mutta pian jo uteliaisuus voitti ja niin Josefina kuin pennutkin ottivat kontaktia hoitajiin.

Emon takana on turvallista lymyillä (24.7.2008)

Emon takana on turvallista lymyillä (24.7.2008)

Pennut ja Josefina leikattiin pentujen ollessa noin 3kk iässä. Kun leikkaushaavat olivat parantuneet palasi koko pesue löytöpaikkaansa. Josefina asettui takaisin talliin, koska ei voi edelleenkään sietää muita aikuisia kissoja samoissa sisätiloissa. Pennut, jotka saivat nimet Olga, Justiina, Noki Nokkis ja Junior Pii, puolestaan asettuivat sisäkissoiksi.

Josefina on syksyn kuluessa hiukan pyöristynyt ja myös tullut seurallisemmaksi, vaikka ei edelleenkään pidä nostelusta. Josefina osallistuu mielellään tallitoimiin ja vastaa kutsunaukaisuihin. Myös syliin Josefina on oppinut tulemaan. Pennut ovat nyt jo puolen vuoden iässä ja meno on sen mukaista. Poikapennut (Noki Nokkis ja Junior Pii) harrastavat vesi-insinööreilyä tyttöjen leikkiessä tietotekniikan parissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s