Historian siipien havinaa eli Jatzi-kissan tarina

HEYn varhaisaikojen asukkeihin törmää aina silloin tällöin mitä erilaisimmissa tilanteissa – uutta kotia etsimässä, karkumatkalta kiinniotettuna ja Kissatalolle tuotuna mutta onneksi myös hyvien kuulumisten kautta. Tällä kertaa saimme kuvien kera terveisiä Jatzi-kissalta, joka sai kodin HEYn kautta vuonna 1995.

Jatzi kesällä 2008

Jatzi kesällä 2008

Jatzin emäntä etsi vuonna 1995 nuoren kissansa seuraksi joko aikuista kissaa tai kissanpentua. Puhelinsoiton jälkeen seurasi tutustumiskäynti HEYn tiloihin:

Nykyisinkin HEY:llä käytössä olevat tilat oli juuri silloin hiljattain saatu käyttöön. Kissat olivat silloin nykyisessä karanteeni-tilassa. Siellä oli häkkejä sekä muutamia kissoja vapaana. Minulle esiteltiin ystävällisesti kaikki talon asukit ja sen jälkeen lähdimme katsomaan pentuja, jotka olivat jonkun ihmisen kotona lyhyen matkan päässä. Perheessä oli tuttu tilanne; leikkaamaton naaras ja vahinkopennut. He olivat pyytäneet apua HEY:ltä kodin etsintään pennuille sekä myös emolle, koska olivat päättäneet jostain syystä luopua myös siitä.

Jatzin ja uuden perheen ensitapaaminen oli rakkautta heti ensisilmäyksellä:

Pojat etsivät kolmatta pentua ulkoa ja joka puolelta talosta. He sanoivat sen olevat kaikista villein ja aina puuhaamassa jotain… No lopulta se löytyi sängyn alta ja se nostettiin meille syliin. Sillä oli viikset paksun pölykerroksen peitossa ja se alkoi heti kehrätä. Sanoin heti silloiselle miehelleni, että tämä me otetaan!

Jatzin ja perheen 14-vuotiseen yhteiseen taipaleeseen on mahtunut niin iloa kuin suruakin – kissakaverit ovat vaihtuneet matkan varrella mutta Jatzi on edelleen ikäisekseen hyvässä kunnossa.

Jatzi on siis ollut kanssamme kohta 14 vuotta. Se oli alusta asti todella kiltti ja helposti käsiteltävä kissa. Ja kova kehräämään. Se kehrää edelleen jo vain kun katsot sen suuntaan. Jatzi on myös aina tuntenut nimensä todella hyvin. Se tulee yleensä luokse vaikka joku vieras kutsuisi sitä. Olemme asuneet aina sen kanssa kerrostalossa, mutta nuorempana sillä oli usein kesäisin mahdollisuus ulkoilla valjaissa silloin käytössä oleella mökillä. Jatzi oli nuorena todella vilkas. Muistan hyvin kun sen ollessa 2-4 vuotias oli kausia, että öisin jäi unet aika vähille. Se keksi jos jonkinmoista leikkiä ja säpinää saadakseen minulta huomiota. Ja Olsku-kissan kanssa ne olivat todella hyvät kaverit siihen asti, kunnes Olsku joudutiiin lopettamaan pahalaatuisen suukasvaimen takia -05. Nykyään sillä on kaverina pian neljä vuotias eurooppalaiskissa Roksi.

Jatzi on ollut hyvin terve. Se on käynyt lääkärissä vain rokotuksissa ja hammaskiven poistossa(näitäkin alkoi ilmaantua vasta sen ollessa 9-v.) 10-vuotiaana sillä oli munuaisarvot hiukan koholla vuoden verran ja niitä seurattiin, mutta nekin laskivat viitearvojen alle myöhemmin. Arvelimme tämän lopulta johtuneen mahdollisesti kovasta stressistä, mikä sillä oli tuona aikana, kun kaksi pitkä-aikaista kissakaveria lähti sateenkaarisillalle kuukauden välein. Nyt viimeisen vuoden aikana on ollut kaksi virtsatietulehdusta sekä vaivaa anaalirauhasten kanssa, mutta aika vähällä olemme selvinneet. Se syö mieluiten raakoja lihoja ja raksuja. Kaupan ruskeat kissojen  purkkimuonat ei ole oikein koskaan sille kelvanneet. Nykyään Jatzi on jo hyvin rauhallinen, se enimmäkseen nukkuu. Tosin joskus kyllä vetää iltarallia Roksin kanssa jos yllytetään. Kaikin puolin se on ollut todella ihana kissa! Täällä se nytkin köllöttää tyytyväisenä sängyllä ja kuulen kehräystä kun katselen sen suuntaan..

Yhteiseloa

Yhteiseloa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s