Syyskuulumisia

Kissatalon kesä meni aikamoisessa hulinassa – kissoja kotiutettiin hyvää vauhtia mutta uusiakin on saapunut kotia etsimään. Viimeisimpänä Kissatalolle on saapunut Hessu-kissa, josta valokuvia saadaan puolentoista viikon kuluttua.

Hessu on umpikesy pitkäkarvainen kotikissa, joka tuskin on ollut reissussa pitkään. Siitä huolimatta Hessun valkoiset tassut ovat värjääntyneet ruskeaksi eikä väri tahdo lähteä edes pesuissa, joilla tassuja on yritetty puhdistaa. Lisäksi Hessu oli flunssainen ja erittäin väiveinen ja iho paikoin punottelikin väiveiden ja rapsuttelun yhteysseurauksena. Nyt Hessulla on pitkä antibioottikuuri ja loishäädöt on tehty niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Toivottavasti siis paremmat päivät koittavat vielä Hessu-kissalle.

Elokuussa Kissatalolle tuotiin myös erittäin villi pitkälle tiine narttu, jonka pennut syntyivät elokuun puolella. Reippaat Matti ja Teppo ovat jo ryömintäiässä ja meno on sen mukaista. Emon villeydestä johtuen pentuja voi käsitellä vain erillään emosta, joten ihmisiin totuttamisessa on hieman enemmän työtä kuin tavallisesti. Reippaat M&T onneksi mönkivät mieluusti ympäri tilaa, jota pystytään muokkaamaan väliseinillä ja näin madotukset ja punnitukset onneksi sujuvat ilman pahempia haavereita.

Holtittomasti lisääntyvät kissat ovat työllistäneet eläinsuojeluyhdistyksiä ympäri Suomen jälleen tänä kesänä. Sama ilmiö on tuttu myös meillä Oitissa, vaikka valistus- ja avustustyötä leikkautusten suhteen on tehty jälleen runsaasti. Ikuisuuskysymyksenä onkin, mitä tehdä tilanteessa, jossa kissojen omistaja ei ongelmaa tunnusta – poikaset kun lähtevät maailmalle villiintymään eivätkä jää omiin nurkkiin – ja eläinsuojeluyhdistys saa siivota jäljet, kuten tavallista. Muistutuksena siis kaikille kissanomistajille: leikkauttakaa kissanne ajoissa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s