HEY – eläinten asialla jo 20 vuotta

Kissatalon blogissa on vietetty hiljaiseloa vuoden 2011 ajan. Toiminta on kuitenkin jatkunut entisellään: kissoja tulee, ne hoidetaan kuntoon, kastroidaan/steriloidaan, sirutetaan, madotetaan ja rokotetaan ennen lähtöä uuteen kotiin. Varsinaisen eläintenhoitotyön ja tapahtumanjärjestämisen rinnalle on noussut uutena toimintamuotona nuorison valistaminen kouluvierailuiden ja kurssien (mm. ELLU-kurssi) muodossa sekä aktiivinen tiedottaminen paikallismedioiden suuntaan. Blogi onkin hieman jäänyt näiden toimintojen jalkoihin niiden hakiessa muotoaan.

Vuonna 2012 vietetään Kissatalolla juhlavuotta. Hausjärven Eläinsuojeluyhdistys perustettiin vuonna 1992 ja niinpä tänä vuonna päästäänkin viettämään 20-vuotisjuhlia. Juhlien kunniaksi on luvassa monenmoista: on lapsille ja nuorille suunnattuja kursseja ja kilpailuja, hyvinvointitempauksia (esim. kollitempaus) ja toki myös iso juhlatapahtuma Kissatalolla toukokuun lopulla. Tehtävää siis riittää!

Ensimmäiset juhlavuoden tapahtumat on jo järjestetty. Yhdistys lähestyi Hausjärven kouluja tammikuussa eläinaiheisen kilpailun merkeissä. Alakouluille kilpailu järjestettiin piirustuskilpailuna, jonka teemana oli Onnellinen eläin. Yläkoulu ja lukio puolestaan saivat kutsun osallistua kirjoituskilpailuun aiheesta Hyvinvoiva eläin. Tehtäviin tartuttiin innolla ja ensimmäiset koulut ovatkin jo ilmoittaneet kilpailutöiden valmistumisesta.

Lauantaina 17.3. puolestaan järjestettiin yhteistyössä Etelä-Hämeen Eläinlääkäriaseman kanssa perinteinen kollitempaus, jossa kastroitiin ja sirutettiin (sekä tarvittaessa rokotettiin) 25 kollia. Tapahtuma sai paljon julkisuutta jo etukäteen ja niinpä paikat varattiin loppuun ennätysajassa.

Seuraavana onkin vuorossa juhlavuoden päätapahtuma, jota vietetään Kissatalolla 26.5. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa.

Mainokset

2 thoughts on “HEY – eläinten asialla jo 20 vuotta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s